ŞEBEK YOLUMUZ ARTIK KARAYOLLARI AĞINDA

Aydıncık’ın en önemli ulaşım sorunlarından bir tanesi ilçemizi Sorgun ve Yozgat’a bağlayan şebek yolunun bu ihtiyacı karşılayamayacak durumda olması idi. Belediyemiz olarak bu dönem yapılacak hizmetler arasında ilk sıralarda yer alan işlerimiz arasında Şebek-Eymir yolunun Karayolları ağına alınmasını sağlamak geliyordu. Son bir buçuk yıldır belediye olarak çok yoğun bir görüşme trafiği ile bu sorunu çözmek için gayret gösterdik. nihayet çabalarımız olumlu sonuç verdi. Şebek -Eymir yolu 27 Temmuz 2015 ten itibaren Karayolları ağına alındı.

Toplam 17 km uzunluğundaki Aydıncık – Eymir  şebek bağlantı yolunun kamulaştırma ve yapım maliyetinin  23.185.000 TL  olması planlanmaktadır. Yol tamamlandığında ilçemizle Yozgat arasındaki bağlantı için artık bir başka ilin sınırlarından geçmek gibi bir sorunumuz kalmayacak.

Uzun uğraşlarımız neticesinde elde ettiğimiz bu hizmetin gerçekleşmesinde başta Adalet Eski Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ Bey olmak üzere Milletvekillerimiz Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer Bey’e ve Karayolları Ağına alınma teklifini yapan Yozgat Valimiz Abdulkadir Yazıcı’ya ayrıca Aydıncık için tarihi bir karara imza atan Karayolları Genel Müdürü M. Cahit Turhan’a,Ulaştırma Bakanımız Feridun Bilgin’e, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz.