Yurt Tülübaşı (Psephellus Turcisus) tür koruma eylem planı çalıştayı ilçemiz 75. Yıl Öğretmen Evinde yapıldı. Çalıştay da ilçemizde bulunan ve endemik bitki türü olan Yurt Tülübaşı (Psephellus Turcisus) hakkında Dr. Ümit SUBAŞI genel bilgilendirme yaptı. Ardından Prof. Dr. Ümit BUDAK tür koruma eylem planını anlattı bu kapsamda tür koruma hedeflerinin belirlenmesi tespitlerinde bulunuldu. Çalıştayda tür koruma hakkında katılımcılardan da görüş ve öneriler alındı. Çalıştay sonrası katılımcılara Aydıncık Kültür Evinde öğle yemeği verildi.

Çalıştaya İlçe Kaymakam V. Sayın Evren ÇAKIR, Belediye Başkanımız Sayın Ahmet KOÇAK, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Sayın Erdem KARAAĞAÇ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Turgut ÇANGIR, İlçemiz Kurum Amirleri ve Vatandaşlarımız katıldı.